WANDEL MEE EN VERBETER UW LEEFSTIJL!

Met de komst van het preventie- en sportakkoord Dijk en Waard kunnen wij u, in samenwerking met de gemeente, een geheel gratis leefstijlprogramma aanbieden. Op al onze 4 locaties kunt u deelnemen aan de volgende voorlichtingen/clinics:

Wekelijkse wandelgroepen.
Maandelijkse gezondheidsvoorlichtingen en clinics om meer te leren over onze gezondheid. We gaan het hebben over de volgende onderwerpen: voeding, beweging, stress/slaap en gedragsverandering/motivatie.
Stel uw vragen over gezondheid, een vitaal leven, sport, voeding en nog veel meer.

De startpunten van de wandelgroepen zijn vanuit ParaMedisch Centrum Stad van de Zon (Heerhugowaard), Fysiotherapie Dijk en Waard (Broek op Langedijk), Waarland fysiotherapie en Hammer & Flens Fysiotherapeuten (Oudkarspel).

AANMELDEN

Lijkt het u leuk om samen met ons aan de wandel te gaan met uw gezondheid? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om u meteen in te schrijven!

PLANNING VANAF JUlI 2023

ParaMedisch Centrum Stad van de Zon:

Donderdag 11:00-12:00 met Vanessa

Fysiotherapie Dijk en Waard:

Woensdag 11:00-12:00 met Wes

Donderdag 20:00-21:00 met Vanessa

Waarland fysiotherapie:

Dinsdag 15:30-16:30 met Fleur

Hammer & Flens Fysiotherapeuten:

Vrijdag 8:00-9:00 met Sian

De gezondheidsvoorlichtingen en clinics vinden elke eerste maandag van de maand plaats in onze locatie in Heerhugowaard (onder voorbehoud).

HOE IS “AAN DE WANDEL MET UW GEZONDHEID” ONTSTAAN

Met het nieuwe preventie- en sportakkoord zijn wij, in samenwerking met de gemeente, gestart met ons vitaliteitsprogramma “aan de wandel met uw gezondheid”.

Ons gezamenlijk doel met dit vitaliteitsprogramma is het creëren van een gezonder en vitaler Dijk en Waard. Bij deelname aan dit vitaliteitsprogramma krijgt u begeleiding en steun bij het in beweging komen en het werken aan uw gezondere leefstijl. We hebben hiervoor wandelgroepen opgezet waarbij ook aandacht wordt besteed aan o.a. balans oefeningen om makkelijker te gaan bewegen. Daarnaast zijn er maandelijkse gezondheidsvoorlichtingen waarbij u informatie en steun krijgt om een betere leefstijl te ontwikkelen.

VOORDELEN VAN BEWEGEN EN EEN GEZONDE LEEFSTIJL

Overgewicht en de bijbehorende gezondheidsproblemen worden een steeds grotere crisis. Inmiddels heeft meer dan 50% van onze bevolking last van overgewicht. Overgewicht ontstaat vaak door een ongezonde leefstijl. Als je overgewicht hebt dan heb je niet alleen meer vet in je lichaam maar ook een hoger risico op het krijgen van leefstijl gerelateerde aandoeningen zoals, Diabetes type 2, hart- en vaatziekten, artrose, obesitas, COPD, verschillende soorten kanker en nog veel meer chronische aandoeningen.

Met ‘Aan de wandel met uw gezondheid’ willen wij u helpen om gezonder te leven en meer te bewegen. Bewegen heeft heel veel voordelen voor onze gezondheid, namelijk:

Gebruik van koolhydraten
Verbranden van vetten
Herstel van spieren, botten, pezen, kapsels, huid en nog vele andere structuren
Stimuleren van voedselvertering
Gelukkig gevoel
Verbeterd het immuunsysteem
Betere conditie en uithoudingsvermogen
Vertragen van het verouderingsproces
Bewegen verkleint de kans op veel chronische ziekten en andere gezondheidsrisico’s zoals een hoge bloeddruk

Ook ander leefstijlfactoren zoals, voeding, stress, slaap, alcohol en roken hebben een groot effect op onze gezondheid. Tijdens de gezondheidsvoorlichtingen en clinics legen wij u de beginselen van een gezonde leefstijl uit zodat u de eerste stap kan zetten richting een lang en gezond leven.

PREVENTIE- EN SPORTAKKOORD

Het sportakkoord is in het leven geroepen om sport en bewegen voor iedereen toegankelijk te maken; In het Nationaal Preventieakkoord staan afspraken om Nederlanders gezonder te maken door roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht terug te dringen. Het preventieakkoord Dijk en Waard heeft de doelen van het Nationaal Preventieakkoord vertaald naar lokale doelen.

De nationale doelen voor 2040 zijn:

Een rookvrije generatie;
Minder overgewicht (van 50% naar 38% van de volwassenen);
Minder overmatig alcoholgebruik (van 8,9% naar 5%);
Dijk en Waard heeft ook een doel toegevoegd, namelijk het aanpakken en voorkomen van mentale gezondheidsproblemen.

Meer informatie over het sportakkoord en het preventieakkoord kunt u vinden op: Preventieakkoord | Sportakkoord Dijk en Waard