gallery/h&fftn banner

Fysiotherapie

 

Fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van menselijk bewegen. Wanneer u klachten heeft die te maken hebben met het houdings- en bewegingsapparaat kunt u bij ons terecht. Tijdens de intake zal uw therapeut aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek uw klachten inventariseren en de verschillende behandelmogelijkheden afwegen. 

 

Vergoeding

Sinds een aantal jaar is fysiotherapie niet meer vergoed uit de basis verzekering, op een aantal uitzonderingen na. Om die reden zien we de laatste jaren dat steeds meer mensen zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Heeft u vragen omtrent uw vergoedingen voor fysiotherapie? Dan kunt u die vragen het beste stellen aan uw eigen verzekering. Wij hebben vaak geen inzicht in de actuele vergoeding door uw zorgverzekeraar. 

 

Manuele therapie

 

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd op het gebied van gewrichten, en in het bijzonder gewrichten van de wervelkolom. Manuele therapie is gericht op het verbeteren van de houdings- en  bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Daarbij maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke behandel-technieken, waaronder gewirchtsmobilisaties en manipulaties.

 

Osteopathie

 

Osteopathie is een manuele behandelvorm die zich richt op het opheffen van functiestoornissen in het lichaam. De osteopathie gaat uit van het menselijk lichaam als één geheel. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen structuur (de anatomie) en functie (de fysiologie). 

 

 

Dry needling

 

Dry needing is een behandeltechniek die gericht is op myofasciale stoornissen. Lang-durige pijn en stijfheid zijn veel geziene symptomen als gevolg van triggerpoints (knopen). Bij dry needling wordt een 'droge' accupunctuur naald (vandaar 'dry' needling), zonder toevoeging medicatie, ingebracht in de aangedane spier. Dit resulteerd vaak in snelle pijn verlichting en vegrote actieve mobiliteit. Uw therapeut kan u informeren of uw klacht in aanmerking komt voor behandeling middels dry needling. 

 

Openingstijden

 

Maandag

Dinsdag

Woensdag 

Donderdag

Vrijdag

7:00 - 18.00 uur

7:00 - 18.00 uur

14.00 - 18.00 uur

7:00 - 18.00 uur

9:00 - 18.00 uur

gallery/img_2245 (2)

Contact

 

Dorpsstraat 744

1724 NR Oudkarspel

t: 0226 - 315952

@: hammer.flens@zonnet.nl

gallery/img_2255 (2)