gallery/h&fftn banner

Contact                          

 

Dorpsstraat 744

1724 NR  Oudkarspel

tel: 0226-315952

@: hammer.flens@zonnet.nl

Openingstijden

 

Maandag

Dinsdag

Woensdag 

Donderdag

Vrijdag

7:00 - 18.30 uur

7:00 - 18.30 uur

7.00 - 18.30 uur

7:00 - 18.30 uur

8:00 - 18.00 uur


Directe toegankelijkheid tot fysio- en manueel therapeutische zorg

Sinds januari 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig om naar een manueel- of (gespecialiseerde) fysiotherapeut te gaan. Heeft u klachten van uw bewegingsapparaat dan kunt u dus rechtstreeks een afspraak maken.

Screening
Tijdens een vraaggesprek inventariseert de fysiotherapeut eerst of uw klachten een indicatie zijn voor fysiotherapeutische behandeling. Als er vervolgens een indicatie bestaat voor fysio- of manueel therapeutische behandeling wordt er vervolgens beoordeeld of wij u zonder verwijzing in behandeling kunnen en mogen nemen.

 

Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij u voor verdere behandeling wel een verwijzing nodig heeft van specialist of huisarts. Voorbeelden hiervan zijn:

Behandeling bij urineverlies welke wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Als klachten op de lijst van Borst staan is het een chronische aandoening.

Aan huis behandeling.

Als u in uw medische voorgeschiedenis kanker heeft gehad

Als er geen indicatie is wordt u niet in behandeling genomen en zo nodig geadviseerd contact op te nemen met uw huisarts. Met uw toestemming informeren wij uw huisarts daarvoor schriftelijk.

 

Declaratie DTF

De declaratie wordt bij uw zorgverzekeraar ingediend  als 'screening' of 'intake na screening'  wat afhankelijk is van het proces als boven beschreven. Zorgverzekeraars hebben verschillende regelgeving over de verwerking van de declaratie in deze en hoe deze kosten worden vergoed uit uw aanvullende verzekering.                                     

Als u hier vragen over heeft, overleg dit dan met uw therapeut, of met uw zorgverzekeraar.